Novice

Drugo IEEE predavanje: Predstavitev delovanja laboratorija LEST in EU projektov

2. februarja 2018

Kaj: Predstavitev delovanja laboratorija LEST in EU projektov

Kje: Diplomska soba FE

Kdaj: 1. 2. 2018

Laboratorij za energetske strategije je v sodelovanju s Petrol d.d. organiziral drugo v vrsti vabljenih predavanje IEEE. Vodja LEST, izr. prof. dr. Andrej Gubina in drugi člani ekipe, so predstavili aktivnosti laboratorija ter tekoče raziskovalne in industrijske projekte. Zainteresirani javnosti, ki je bila povečini sestavljena iz magistrskih študentov, raziskovalcev in mladih zaposleni v energetiki, so bili predstavljeni mednarodni projekti BioEnergyTrain, CROSSBOW, CONSEED, STORY, ki so financirani EU v okviru Horizon 2020.

Tomi Medved, novi predsednik IEEE PES Slovenija, je povabil študente, da se pridružijo sekciji in se udeležijo prihajajočih predavanj in aktivnosti.

Na koncu sta predstavnika družbe Petrol d.d. predstavila njihovo področje dela. Dr. Gašper Artač je predstavil 7 zanimivih energetskih tem za magistrske naloge, ki se neposredno nanašajo na izzive, s katerimi se družba vsakodnevno sooča. Zainteresirani študentje bodo dobili polno podporo v obliki mentorstva, dostopa podatkov, možne zaposlitve, hkrati pa bodo najboljša izbrana dela tudi finančno nagrajena. Teme magistrskih nalog so dosegljive tukaj.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Petrol d.d. za udeležbo in pogostitev na koncu dogodka.