LEST
ensl

ŠTUDENTSKA IZMENJAVA: ANA ISABEL GUTIÉRREZ MONTOYA

Španska študentka na polletni praksi v LEST.

Nedavni Tweet

‏@lestlab

@CompileH2020 workshop starts in less than an hour! It will be streamed online. 🔋💡🔌👨‍👩‍👧‍👦 Register for free using the link below: zoom.us/j/95824153046 with your name and family name (Meeting ID: 958 2415 3046). #conferences #energy #cooperatives twitter.com/CompileH2020/s…
The science of today is the technology of tomorrow.
Edward Teller

LEST

S čim se ukvarjamo?

Laboratorij za energetske strategije (LEST), ki ga vodi izr. prof. dr. Andrej Gubina, deluje pod okriljem  Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani. Področje delovanja Laboratorija obsega:

  • trg z električno energijo
  • načrtovanje razvoja energetskih sistemov
  • proizvodnjo električne energije
  • oblikovanje energetskih strategij
  • implementacijo obnovljivih virov energije

V Laboratoriju na izzive odgovarjamo s kombinacijo teoretičnih znanj ter praktičnih izkušenj, ki jih nabiramo ob številnih projektih. Osredotočeni smo predvsem na mednarodno sodelovanje in spremljanje najnovejšega dogajanja na področju tehnike, kar se kaže skozi naše sodelovanje v EU projektih FP6, FP7 in H2020 programa.

Kot ustanova znanje posredujemo prek podiplomskega študija, diplomskih, magistrskih, doktorskih del ter seminarjev in delavnic. Pri znanstvenem delu upoštevamo načelo praktične uporabnosti znanstvenih metod, ki jih razvijamo. Naše znanstveno delo se objavlja tako v tujih kot domačih znanstvenih revijah, poleg tega pa skušamo čim bolj sodelovati na znanstvenih in strokovnih konferencah po svetu.