Novice

PODELITEV PETROLOVIH NAGRAD ZA NAJBOLJŠE MAGISTRSKE NALOGE V 2019, PREDSTAVITEV TEM ZA 2020 IN PROJEKTA X-FLEX

16. decembra 2019

Kaj: Podelitev Petrolovih nagrad za najboljše magistrske naloge v 2019, predstavitev tem za leto 2020 in projekta X-FLEX

Kje: Petrol stavba, Dunajska cesta 50, Ljubljana

Kdaj: 11. december 2019

Laboratorij za energetske strategije je v sodelovanju s Petrol d.d. organiziral podelitev Petrolovih nagrad za najboljše magistrske naloge v 2019, predstavitev tem za leto 2020 in predstavitev projekta X-FLEX.

Dr. Borut Kozan, vodja razvoja električne energije in zemeljskega plina v Petrolu, je pozdravil občinstvo, ki je bilo sestavljeno iz študentov elektrotehnike, predstavnikov Petrola in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Letošnje leto so se za ustvarjanje magistrskih tem, pod mentorstvom Fakultete za elektrotehnike in Petrola, odločili štirje študenti. Posebno priznanje za najboljšo magistrsko nalogo je prejel g. Jovancho Grozdanovski, podelil pa mu ga je dr. Gašper Artač, vodja Centra upravljanja energij v Petrolu, in obenem somentor nagrajenca. Čestitke!

V nadaljevanju sta dr. Tomi Medved s Fakultete za elektrotehniko in dr. Artač predstavila EU Horizon 2020 projekt X-FLEX, ki se je začel oktobra letos. Projekt ima štiri pilotne lokacije, od katerih sta dve locirani v Sloveniji – Luče in Ravne na Koroškem. Lokacija Luče bo dobila nadgradnjo projekta COMPILE, predvsem bo poudarek na upravljanju s prožnostmi.

V zaključnem delu je dr. Artač predstavil 10 zanimivih energetskih tem za magistrske naloge za leto 2020, ki se neposredno nanašajo na izzive, s katerimi se družba vsakodnevno sooča. Zainteresirani študentje bodo dobili polno podporo v obliki mentorstva in dostopa do podatkov, hkrati pa bodo najboljša izbrana dela tudi nagrajena. Teme magistrskih nalog so dosegljive tukaj.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili podjetju Petrol d.d. za organizacijo in pogostitev na koncu dogodka!