Novice

Podelitev Petrolovih nagrad za najboljše magistrske naloge v 2018, predstavitev tem za leto 2019 in predstavitev projekta COMPILE

8. marca 2019

Kaj: Podelitev Petrolovih nagrad za najboljše magistrske naloge v 2018, predstavitev tem za leto 2019 in predstavitev projekta COMPILE

Kje: Petrol stavba, Dunajska cesta 50, Ljubljana

Kdaj: 7. 3. 2019

Laboratorij za energetske strategije je v sodelovanju s Petrol d.d. organiziral podelitev Petrolovih nagrad za najboljše magistrske naloge v 2018, predstavitev tem za leto 2019 in predstavitev projekta COMPILE. Povezava do lanskega dogodka je dosegljiva tu.

Gospod Aleš Koželjnik (direktor OE Upravljanja energentov in energije) in izr. prof. dr. Andrej Gubina sta pozdravila občinstvo, ki je bilo sestavljeno iz študentov elektrotehnike in nekaterih drugih fakultet, predstavnikov Petrola in fakultete FE, ter na kratko predstavila aktivnosti podjetja Petrol in LEST.

Sledila je podelitev nagrad za najboljši magistrski deli, ki sta ju prejela g. Kujtim Dauti in g. Gregor Gostinčar. Čestitamo!

V nadaljevanju sta gospod Tomi Medved in gospod Gašper Artač predstavila EU Horizon2020 projekt COMPILE s poudarkom na predstavitvi vloge podjetja Petrol kot enega izmed industrijskih partnerjev, ki je zadolžen za energetsko skupnost v Lučah na Koroškem.

Dr. Gašper Artač je predstavil 9 zanimivih energetskih tem za magistrske naloge, ki se neposredno nanašajo na izzive, s katerimi se družba vsakodnevno sooča. Zainteresirani študentje bodo dobili polno podporo v obliki mentorstva, dostopa podatkov, možne zaposlitve, hkrati pa bodo najboljša izbrana dela tudi finančno nagrajena. Teme magistrskih nalog so dosegljive tukaj.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili podjetju Petrol d.d. za organizacijo in pogostitev na koncu dogodka!