Novice

MEDPOWER 2018 in najboljši študentski prispevek na SAEE 2018

26. novembra 2018

Kaj: MEDPOWER 2018

Kje: Cavtat, Hrvaška

Kdaj: 12. – 15. november 2018

Konferenca MEDPOWER – Mediterranean Conference on Power Generation, Transmission, Distribution and Energy Conversion je bila organizirana na Hrvaškem, Cavtatu, blizu Dubrovnika.

Predstavniki UL in člani LEST izr. prof. Andrej Gubina, Tomi Medved in Jan Jeriha so se udeležili konference in predstavljali projekte. Udeleženci konference so poslušali predstavitve projektov CROSSBOW, STORY in COMPILE.

Izr. prof. Andrej Gubina je bil odgovoren za sekcijo “Prožnosti” (ang. Flexibility). V sekciji je bilo šest predstavitev iz INESC TEC, LIST, MINES ParisTech in Imperial College London.

Kaj: Druga znanstvena konferenca SAEE

Kje: Ljubljana, Slovenija

Kdaj: 22. november 2018

Slovensko združenje za energetsko ekonomiko (SAEE) je organiziralo drugo znanstveno konferenco na Ekonomski fakulteti, UL.

Predstavnika UL in člana LEST Edin Lakić in Jan Jeriha sta na konferenci predstavljala svoje članke.

Edin Lakić je predstavljal dva članka s projekta CONSEED, s povdarkom na odločitve v zvezi z energetsko učinkovitostjo pri investicijah v gospodinjstvu in industriji.

Jan Jeriha je v članku predstavljal svoje magistrsko delo z naslovom: Agentno vodenje prilagodljivih odjemalcev v distribucijskem sistemu. Za članek je prejel nagrado za najboljši študentski prispevek.

Več o člankih na konferenci lahko preberete v zborniku.