Novice

Poletna šola v Solunu

13. julija 2022

Kaj: Projekt COMPILE je soorganiziral Poletno šolo

Kje: Solun, Grčija

Kdaj: 28. – 30. junij 2022

Poletne šole v Solunu, ki je potekala konec junija, se je udeležilo 150 udeležencev iz 24 držav z različnimi akademskimi in strokovnimi izkušnjami.

Glavni cilj poletne šole je bil povečati ozaveščenost o tem, da morajo imeti državljani in lokalne skupnosti dostop do obnovljivih in cenovno dostopnih virov energije, kot sta sončna in vetrna energija, kar bo spodbudilo aktivno sodelovanje pri prehodu na pravičen, demokratičen in vključujoč energetski sistem po vsej Evropi.

Prvi dan se je začel z uvodnimi nagovori. Naš sodelavec Tomi Medved in koordinator projekta Compile je predstavil glavne cilje projekta. Po ključnih govorih so bila naslednja predavanja namenjena pravičnosti med spoloma, energetski revščini in energiji državljanov ter vlogi občin. Drugi dan so se udeleženci naučili, kako razviti projekt energetske skupnosti. Potekale so različne delavnice in skupinski projekti, ki so jih vodili tudi predstavniki projekta Compile. Zadnji dan je bil zelo zanimiv. Po zaključnih besedah v solunski mestni hiši je bil organiziran ogled solarnega parka  WEnCoop, ki mu je sledilo zaključno druženje na plaži Halkidiki.

Poletne šole sta se poleg Tomija Medveda iz našega laboratorija udeležili tudi Chloé Fournely in Tamara Smolej.

Podrobnejše informacije o dogodku in fotografije so na voljo na spletni strani Compile.