Novice

STORY GM8

18. oktobra 2018

Kaj: STORY General Meeting 8

Kje: Kranj. Slovenija

Kdaj: 16. – 18. 10. 2018

STORY partnerji smo se zbrali v Kranju na tradicionalnem, osmem General Meetingu. Sestanek je organiziral Elektro Gorenjska, v hotelu Azul.

Prvi dan smo se vsi partnerji seznanili z aktivnostmi po posameznih sklopih, imeli Steering comitee sestanek in WP2 sesijo o participaciji na konferencah in ostalih oblikah širjenja pridobljenega znanja. LEST ekipa je predstavila projekt CROSSBOW, in vodila sesijo analize vplivov masovne implementacije shranjevalnikov, s prikazom rezultatov analiz. Zadnja sesija je bilo projektno udejstvovanje na socalnih omrežjih, sledila pa je večerja v gostilni Arvaj.

Drugi dan srečanja je potekala delavnica razvoja poslovnih modelov, kateri so sledile demonstracijske sesije. Po sestanku je bil na vrsti obisk demonstracijske lokacije Elektro Gorenjska. V podeželskem naselju Suha pri Predosljah smo si ogledali sistemsko enoto shranjevalnika v nizkonapetostnem omrežju. Demonstracija poteka, shranjevalnik uspešno opravlja omejevanje konične porabe in preprečitve reverznih pretokov moči v omrežju. Sledil je še izlet partnerjev na Blejsko jezero, ki se je zaključilo z večerjo v restavraciji Lectar.

Zadnji dan so sledile preostale demo sesije, po kosilu pa še sestanek STORY Advisory board-a.