Novice

PRIDRUŽILI STA SE NAM DVE FRANCOSKI ŠTUDENTKI

10. junija 2021

Estelle Mayer in Jeanne Saint Omer sta junija 2021 pričeli z 10-tedensko prakso v LEST.

Veseli smo, da tudi letošnje poletje nadaljujejo s tradicijo gostiteljstva francoskih študentov. Tokrat bomo sodelovali z Estelle Mayer in Jeanne Saint Omer.

Obe bosta delali na področju modeliranja in raziskav v povezavi s prilagodljivimi viri energije tako na strani proizvodnje kot povpraševanja pod mentorstvom izrednega prof. dr. Andreja Gubine in raziskovalec Mateja Pečjaka in Jerneja Zupančiča.

Estelle študira elektrotehniko na inženirski šolo Grenoble INP ENSE3 s poudarkom na energetskih sistemih in trgih. LEST ekipi se je pridružila v sklopu pripravništva in bo vključena v projekta COMPILE in X-FLEX. Za sodelovanje z LEST se je odločila zradi zanimanja za področje obnovlje enegije in energetske tranzicije.

Estell: “Ta praksa je zame odlična priložnost, da raziščem področja, ki me zanimajo, spoznam novo kulturo in razširim svoje mudkulturne izkušnje.”

Jeanne prihaja iz iste intitucije, kjer se prav tako osredotoča na energetske sisteme in z njimi povezane trge. Še posebej jo zanimajo obnovljivi viri energgije in projekti, povezani z energetsko tranzicijo.

Jeanne: “Pridružiti se ekipi LEST v Ljubljani je zame odlična priložnost, saj bom lahko delala na projektih COMPILE in X-XLEF ter ter odkrivala in raziskovala Slovenijo.”

Dobrodošli Estelle in Jeanne!