Novice

PETI PROJEKTNI SESTANEK X-FLEX

10. februarja 2021

Kaj: Petri projektni sestanek X-FLEX

Kje: splet

Kdaj: 9. februarja 2021

Konzorcij projekta X-FLEX se je 9. februarja zbral na prvem sestanku v letu 2021, ki je potekal preko spleta. Na srečanju je vsak partner predstavil svoje trenutno delo in napredek v posameni razvojni fazi. Večinoma so tehnična dela na pilotnih lokacijah zaključena in tako so ta pripravljena za uvedbo testne različice X-FLEX orodij.

Iz ekipe LEST so bili na sestanku pristoni izr. prof. dr. Andrej Gubina, Chloé Fournely, Matej Pečjak in Edin Lakić.

Chloé je predstavila možna tehnična in vodstvena tveganja, ki jih redno spremlja, in končno različico ključnih kazalnikov uspešnosti. Ti bodo uporabljeni za oceno uspešnosti projekta in bodo v kratkem objavjeni na spletni strani projekta.

V nadaljevanju je Matej opisal napredek pri modeliraju dveh električnih omrežij, ki sta del projekta. To bo kasneje uporabljeno za dolgoročno načrtovanje omrežja z visokim deležem prožnih virov.

Na koncu je Chloé razložila novosti pri oblikovanju orodja MarketFlex, ki ga razvija LEST, in orodje za analizo vrednosti, s pomočjo katerega bomo ocenili vrednost MarketFlex-a.

Partnerji so bili s sestankom zadovoljni, prav tako kot tudi s samim delom na projektu. Razvoj orodij napreč poteka po načrtu in prva testiranja na pilotnih lokacijah so predvidena za poletje.

Bodite na tekočem – obiščite spletno stran X-FLEX in se naročite na novice.