Novice

OPENTUNITY 3rd General Meeting

11. oktobra 2023

Kaj: OPENTUNITY tretji projektni sestanek

Kje: Fakulteta za elektrotehniko, Ljubljana

Kdaj: 3. in 4. oktober 2023  

Konzorcij OPENTUNITY se je od 3. do 4. oktobra sestal na tretjem srečanju v Ljubljani, ki ga je gostila Univerza v Ljubljani. Na srečanju so partnerji predstavili najnovejše informacije o napredku posameznih delovnih paketov in povezanih nalog ter predstavili svoje načrte za bližnjo prihodnost.

Prvi dan srečanja se je nadaljeval s sproščenim sprehodom po mestu, na katerem so se partnerji seznanili s slikovitostjo Ljubljane. Sprehod je vodil do prostorov podjetja Elektro Ljubljana, kjer je Uršula Krisper, ena od partneric, ponudila vpogled v delovanje podjetja. Obisk se je zaključil z ogledom njihovega nadzornega centra, kjer so bile predstavljene nekatere napredne funkcionalnosti.

Drugi dan je vsak od pilotnih projektov predstavil svoj razvoj, začelo se je s švicarskim pilotnim projektom in končalo z grškim pilotnim projektom. Srečanja se je dobro udeležilo vseh pet slovenskih partnerjev, in sicer LEST, Kolektor SETUP, AVANT CAR, Elektro Ljubljana, Amibit in Elektro Primorska. Laboratorij sta na srečanju zastopala Tomi Medved in Janez Gregor Golja.