Novice

INTERVJU S CHLOÉ FOURNELY, NOVO RAZISKOVALKO V LEST

LJUBLJANA, Fakulteta za elektrotehniko UL,
18. februarja 2020

Februarja se je ekipi LEST pridružila nova raziskovalka Chloé Fournely. Prihaja iz Francije, kjer je zaključila magistrski študij inženirske fizike na fakulteti Polytech Clermont-Ferrand. Njeno delo v laboratoriju bo predvsem povezano z aktivnostmi na EU projektu X-FLEX.

Chloé Fournely je z LEST ekipo že sodelovala. Leta 2019 je namreč pri nas opravila 6-mesečno pripravništvo.

V nadaljevanju objavljamo krajši intervju z novo sodelavko.

LEST: Chloé, dobrodošli nazaj! Leta 2019 ste v LEST-u opravili 6-mesečno prakso v LEST-u. Kako to, da ste se odločili vrniti?

CHLOÉ: V Sloveniji sem se imela super in bila sem pripravljena, da se vrnem. Uživala sem v lepotah države, stkala prijateljske vezi, predvsem pa mi je bilo všeč vzdušje v laboratoriju. Med pripravništvom sem dobila priložnost delati na evropskih projektih s področja energetike. To so bile moje prve profesionalne izkušnje na tem področju, ki so me spodbudile, da nadaljujem v tej smeri. Ko sem izvedela, da je LEST pridobil nov projekt, sem z veseljem zgrabila priložnost, da se ponovno pridružim ekipi.

LEST: Katera področja vas najbolj zanimajo?

CHLOÉ: Moje akademsko ozadje je bolj z znanstvenega področja, s poudarkom na inženirski fiziki, vendar bi rada razširila svoje znanje in izkušnje z drugimi vidiki energetike – ekonomskimi, družbenimi in političnimi. Vprašanje varovanja okolja mi je bilo vedno blizu in prepričanja sem, da je v energetskem sektorju veliko možnosti za rešitev teh težav.

LEST: Kakšni so vaši kratkoročni načrti?

CHLOÉ: Naslednjih nekaj let bom zagotovo preživela v LEST-u in delala na projektu X-FLEX, kar se dobro ujema z mojimi ambicijami.

LEST: Kakšen je občutek živeti v Sloveniji?

CHLOÉ: Tu se enostavno počutim kot doma. Ljubljana ni hektična metropola, ampak precej umirjeno mesto. Občasno se soočam z nekaterimi izzivi kot so upravni postopki in jezik. Začenjam z učenjem slovenščine in si zelo želim, da bi bila kmalu sposobna komunicirati v tem jeziku. Zaupam v prihodnost in verjamem, da sem bom v tem novem okolju kmalu počutila kot doma.