Novice

MAGISTRSKO DELO V SODELOVANJI Z LEST

19. maja 2023

Kaj: MAGISTRSKO DELO V SODELOVANJI Z LEST

Kje: Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani

Kdaj: Maj 2023

Nejc Kastalan, študent naše fakultete, je 18. maja dosegel pomemben mejnik, saj je uspešno zagovarjal magistrsko nalogo  “Vpliv baterijskega hranilnika na dnevni profil odjemne moči gospodinjstva in napetostne razmere v omrežju”. Nejc je diplomsko nalogo izdelal pod somentorstvom našega člana laboratorija Mateja Pečjaka.

 

 

Pod vodstvom profesorja Andreja Gubine je Nejc izvedel podrobno analizo upravljanja energije baterijskega sistema za shranjevanje energije, nameščenega v gospodinjstvu z obstoječimi fotovoltaičnimi elektrarnami. Njegova raziskava je bila osredotočena na optimizacijo uporabe baterijskega shranjevalnika za izboljšanje samooskrbe z energijo in analizo razmer v omrežju ob namestitvi več sistemov za shranjevanje energije ter na ekonomsko analizo naložbe.

Nejčevo diplomsko delo ponuja dragocen vpogled v razmerje med sistemom baterijskega shranjevanja, vzorci porabe električne energije v gospodinjstvih in napetostnimi razmerami v omrežju. Njegove ugotovitve zagotavljajo pomembno znanje za razvoj trajnostnih sistemov za upravljanje energije.

Čestitke in uspešno tudi v prihodnjih izzivih!