Novice

Magistrska naloga iz projekta COMPILE: Analiza koncepta samozadostnosti OVE lokalne EC Luče

5. julija 2022

Kaj: Magistrska naloga iz projekta COMPILE: Analiza koncepta samozadostnosti OVE lokalne energetske skupnosti Luče

Kje: Univerza v Reykjaviku

Kdaj: Junij 2022

Nicole Ashley Bird prihaja iz ZDA in je pravkar končala magistrski študij na Univerzi v Reykjaviku na temo Analiza koncepta samozadostnosti OVE lokalne energetske skupnosti Luče.

Nicole je bila v našem laboratoriju na praksi od avgusta 2021 do februarja 2022.

Pri magistrski nalogi s področja trajnostne energije je raziskovala dejavnike, ki vplivajo na samozadostnost energetske skupnosti Luče. Pri tem je preučevala dejavnike, kot so shranjevanje baterij, vreme in letni časi ter velikost energetske skupnosti. Za vsak dejavnik sta bila uporabljena ključna kazalnika uspešnosti: stopnja samozadostnosti in stopnja samooskrbe, da bi zagotovili kvantitativno analizo, kako vsak dejavnik vpliva na samozadostnost energetske skupnosti. Delo pa sta mentorirala Dr. Ewa L. Carlson z Univerze v Reykjaviku in Dr. prof. Andrej Gubina z Univerze v Ljubljani. Magistrska naloga je bila uspešno zagovarjana 3. junija na Univerzi v Reykjaviku, izpit pa je vodila Dr. Magni Palsson, direktorica programa za raziskave in razvoj pri Landsnetu na Islandiji.

V imenu projekta COMPILE in ekipe LEST ti želimo vse najboljše na tvoji nadaljnji poklicni poti in upamo, da se naše poti še kdaj prekrižajo.