Novice

LEST bo sodeloval na Powertech 2023 konferenci

3. maja 2023

What: Panel “Prihodnost prožnosti električne energije”

Where: Beograd, Srbija

When: 27. junij 2023 

LEST bo na konferenci Powertech 2023 v Beogradu 27. junija 2023 pripravil poseben panel z naslovom “Prihodnost prožnosti električne energije”. Panel bo predstavil najnovejše trende in tehnologije na področju prilagodljivosti moči v omrežjih in energetskih trgih ter zagotovil celovit pregled na to temo.

Na panelu bodo sodelovali predstavniki projektov STREAM, X-FLEX, in OPENTUNITY, ki so del programa Obzorje Evrope. Ti bodo delili svoje izkušnje in vpoglede ter izpostavili ključne ugotovitve in inovacije, ki se pojavljajo na področju prožnosti.

Projekt STREAM si prizadeva ustvariti inovativni in robustni ekosistem prožnosti na strani nizkonapetostnega omrežja obstoječih energetskih trgov, medtem ko OPENTUNITY deluje na področju zmanjševanja ovir za interoperabilnost in spodbujanja uporabe standardov za ustvarjanje ekosistema prilagodljivosti, ki je osredotočen na končnega uporabnika. Projekt X-FLEX pa se osredotoča na učinkovito in stroškovno učinkovito vključevanje decentraliziranega ekosistema obnovljivih virov energije in sistemov prožnosti v obstoječi evropski energetski sistem.

Panel bo vodil Tomi Medved (UL FE), skupaj z Janom Jerihom (UL FE), Edinom Lakićem (IRI UL) in Bojanom Stojanovićem (PETROL).

Dogodek bo zanimiv za vse, ki delajo v energetski industriji, vključno z upravljavci omrežja, ponudniki tehnologij, odločevalci in akademiki. Udeleženci bodo zapustili konferenco z globljim razumevanjem izzivov in priložnosti v industriji ter najnovejših trendov in tehnologij, ki spodbujajo inovacije in rast. Pridružite se nam na Powertech 2023!