Novice

Prvi pregledni sestanek – EBENTO projekt

14. maja 2024

What: EBENTO Prvi pregledni sestanek

Where: ETRA I+D, Valencia, Španija

When: 8 in 9 Maj 2024

Prvi pregledni sestanek projekta EBENTO je potekal 8. in 9. maja v Valenciji. Projektni partnerji iz sedmih držav smo se sestali na uvodnem sestanku, kateremu je sledil sestanek s projektnim uradnikom Evropske komisije.

Glavni cilji projekta so razvoj platforme „vse na enem mestu“za vse akterje, ki so vključeni v energetsko prenovo stavb, povečanje vključenosti javnih institucij in energetskih skupnosti, ter državljanov kot ključnih akterjev, raziskovanje najboljšega financiranja za uporabnike ter izboljšati energetsko pogodbeništvo (EPO) za povečanje prihrankov.

Srečanje se je začelo s predstavitvijo vseh sodelujočih partnerjev in njihovih vlog v projektu EBENTO. Temu so sledile podrobnejše predstavitve rezultatov v okviru vsakega delovnega paketa. LEST aktivno sodeluje pri soustvarjanju novih poslovnih modelov na podlagi energetske učinkovitosti ter prispeva k raziskovalnemu procesu in soustvarjanju in vključevanju novih vrst energetskega pogodbeništva. Od začetka projekta smo aktivni pri dejavnostih razširjanja, komuniciranja, izkoriščanja rezultatov in sodelovanja na različnih dogodkih, v drugi polovici projekta pa bomo sodelovali pri dejavnostih ocene učinka in razširjanju rezultatov projekta EBENTO. Po prikazanih predstavitvah, lahko povzamemo, da so vsi partnerji na dobri poti, da izpolnijo zastavljene naloge in dosežejo predvideni cilj.

Srečanje je bilo uspešno, projektni uradnik pa je podal nekaj koristnih pripomb, ki bodo pripomogle k boljšemu izvajanju vseh prihodnjih dejavnosti projekta EBENTO.