Novice

Četrti konzorcijski sestanek  STREAM

21. februarja 2024

Kaj: Četrti konzorcijski sestanek  STREAM

Kje: Zagreb, Hrvaška

Kdaj: 13. – 14. Februar 2024

Četrti konzorcijski sestanek v okviru projekta STREAM je potekal v Zagrebu na Hrvaškem med 13. in 14. februarjem. Konzorcij se je sestal, da bi pregledal delo, ki ga je opravil vsak partner, ocenil trenutno stanje projekta, razpravljal o morebitnih izzivih in določil časovni načrt za naslednjih šest mesecev.

Prvi dan je bil namenjen izčrpnim predstavitvam vseh delovnih paketov, ki so jim sledile podrobne razprave. Drugi dan so imeli udeleženci edinstveno priložnost stopiti izven konferenčne dvorane in obiskati proizvodnjo avtomobilov Rimac. Na vodenem ogledu so si od blizu ogledali napredno tehnologijo in skrbno izdelavo, ki sta potrebni za izdelavo Nevera, svetovno znanega električnega hiperavtomobila podjetja Rimac Automobili. Nevera, ki slovi po svojih hitrostnih in zmogljivostnih rekordih, priča o velikanskem potencialu električne energije in postavlja Rimac Automobili kot ključnega akterja v revoluciji električnih vozil.

Po ogledu tovarne je bila izvedena delavnica, na kateri so udeleženci se osredotočili na tekoče naloge, povezane s štirimi pilotnimi lokacijami v Sloveniji, na Finskem, v Španiji in Italiji, ter na poročila za Evropsko komisijo. Srečanje se je zaključilo s sestankom v prostorih podjetja Avant Car, kjer je ekipa predstavila podroben vpogled v njihov sistem souporabe avtomobilov (CS), procese polnjenja električnih vozil (EV) in operativno upravljanje.

Dva dneva, ki smo ju preživeli v Zagrebu, sta se izkazala za izjemno dragocena, saj sta spodbudila sodelovanje in postavila temelje za prihodnje dejavnosti v okviru projekta. Sestanka so se kot koordinatorji projekta STREAM iz laboratorija udeležili Tomi Medved, Jan Jeriha, Tamara Smolej in Janez Gregor Golja. Posebna zahvala gre podjetju Avant Car za odlično organizacijo srečanja in omogočanje neposredne izkušnje njihove storitve Avant2Go.