Novice

4. projektni sestanek CROSSBOW in IEEE PES ISGT Europe 2018

29. oktobra 2018

Kaj: 4. projektni sestanek CROSSBOW

Kje: Sarajevo, Bosna in Hercegovina

Kdaj: 25. – 26. oktober 2018

Četrti projektni sestanek projekta CROSSBOW so gostili partnerji NOSBiH (Nezavisni operator sistema u Bosni i Hercegovini). NOSBiH je neodvisni sistemski operater v Bosni in Hercegovini.

Predstavniki UL in člani LEST izr. prof. dr. Andrej GubinaEdin Lakić in Jan Jeriha so predstavili napredek in aktivnosti na projektu, ki so se odvile od tretjega projektnega sestanka v Črni Gori. Ekipa LEST-a je tako predstavila pregled njihovega dela v projektu. V mesecu novembru, se začne velik del projekta, ki bo temeljil na zasnovi in implementaciji produktov.

Projektni koordinator ETRA je napovedal, da bo peti projektni sestanek v koncu februarja/začetku marca v Manchestru (VB).

Kaj: IEEE PES ISGT Europe

Kje: Sarajevo, Bosna in Hercegovina

Kdaj: 21. – 25. oktober 2018

Od 21. – 25. oktobra 2018 so se člani ekipe LEST udeležili konference IEEE PES ISGT Europe 2018. IEEE ISGT Europe 2018 je že osma IEEE PES konferenca na temo inovativnih tehnologij pametnih omrežij. Konferenca je sponzorirana s strani IEEE Power & Energy Socitety (PES). Povdarek konference je na industriji, proivodnji in aplikaciji za široko rabo informacij in komunikacijskih tehnologij ter integraciji obnovljivih in razpršenih virov v električnem omrežju. Cilj konference je pritegniti člane IEEE in IEEE PES, kot tudi ne člane, ki jih zanimajo pametna omrežja.

Izr. prof. dr. Andrej Gubina je bil povabljen na konferenco kot vabljeni govorec. V četrtek 25. oktobra je imel predstavitev na temo praktičnih izkušenj s pametnimi omrežji v Horizon 2020 raziskovalnih projektih (ang. “Getting Hands-on Experience with Smart Grids in the EU Horizon 2020 research program”).