Novice

Vabljeno predavanje: Interenergo – Investicije v obnovljive vire & energetsko pogodbeništvo (ESCO storitve)

19. maja 2019

Datum: 30. 5. 2019

Čas: 15:00

Lokacija: FE Diplomska soba

Organizator: IEEE PES in LEST

Vabilo

Slovenska sekcija IEEE PES in LEST vabita na

Vabljeno predavanje: Interenergo – Investicije v obnovljive vire & energetsko pogodbeništvo (ESCO storitve)

Vabljena predavatelja: g. Jože Bajuk in g. Mohor Vrhovnik, Interenergo d.o.o.

Četrtek, 30.05.2019 ob 15:00 v Diplomski sobi FE

na Fakulteti za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

Vljudno vabljeni!

Zaradi omejenega števila mest in lažje organizacije pogostitve Vas prosimo, da se prijavite tukaj.

Povzetek

Interenergo je mednarodna energetska družba s sedežem v Ljubljani. S poslovanjem so začeli leta 2007, od leta 2009 so del avstrijske skupine Kelag, ki se uvršča med vodilne energetske družbe na področju obnovljivih virov energije v srednji Evropi. Temeljne dejavnosti družbe so trgovanje z električno energijo, gradnja in upravljanje energetskih objektov za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov ter energetska sanacija stavb in industrijskih objektov. Podjetje deluje na 12 mednarodnih energetskih borzah in je prisotno v 17 državah.

Temi:

Investicije v obnovljive vire energije

g. Jože Bajuk
Direktor investicij

Gospod Bajuk bo predstavil enega od treh stebrov družbe Interenergo: »V investicije vstopamo premišljeno, z mislijo na dolgoročno poslovanje. Investicije v proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov niso le del trenutnih trendov, ampak so v jedru trajnostne usmeritve skupine. Vsi naši objekti vsebujejo najnaprednejšo tehnologijo, ki omogoča učinkovito, zanesljivo in okolju prijazno proizvodnjo električne energije.«

 

Energetsko pogodbeništvo (ESCO storitve)

g. Mohor Vrhovnik
Vodja energetskih projektov

Mohor Vrhovnik je svojo karierno pot začel pri podjetju Butan plin d.d, kjer je 4 leta sodeloval pri procesu razvoja ter trženja projektov energetskih storitev. Začel je kot inženir alternativnih energetskih rešitev, kjer je razvijal optimalne tehnično-ekonomske rešitve za ključne kupce in nato nadaljeval svojo pot kot prodajni inženir. Od leta 2017 pa v podjetju Interenergo d.o.o. kot vodja projektov energetskih storitev skrbi za razvoj novega stebra tega podjetja, energetskih storitev. Tako s strokovno ekipo Interenerga razvija, izvaja ter upravlja projekte s področja raznih  tehnologij, ki industrijskim ter drugim večjim porabnikom energije prinašajo visoke energetske ter finančne prihranke. Tako je Interenergo v le dveh letih postalo eno izmed vodilnih podjetij na področju energetskega pogodbeništva na slovenskem trgu.