Novice

Ugotovitve projekta CONSEED v EU Research & Innovation Magazine – HORIZON

29. julija 2019

Kaj: Ugotovitve v okviru projekta CONSEED objavljene v EU Research & Innovation Magazine – HORIZON

Kje: Horizon – The EU Research & Innovation Magazine

Kdaj: 25. 7. 2019

Revija HORIZON se je julija 2019 povezala z raziskovalci na projektu CONSEED, da bi izvedela več o samih rezultatih projekta in o tem, v kolikšni meri so potrošniki pozorni na energetsko učinkovitih avtomobilov, nepremičnin in naprav na trgu v Evropi.

Raziskovalec na projektu CONSEED, prof. Ibon Galarraga, iz Baskovskega centra za podnebne spremembe (BC3) je za revijo HORIZON poudaril pomembnost podpore EU potrošnikom pri premagovanju izzivov pri nakupu energetsko učinkovitejših naprav. “Poraba energije v Evropi narašča, zato je izrednega pomena izbira energetsko učinkovitih naprav. Njihova uporaba je namreč eden izmed najučinkovitejših in najcenejših načinov za varčevanje z energijo”, je dejal prof. Ibon Galarraga.

Članek v reviji je izpostavil dejavnike finančnih omejitev na strani potrošnikov, pomanjkanje informacij in problematiko nezaupanja, ki jih je odkrila raziskava v okviru projekta CONSEED. Na podlagi izsledkov raziskovalci priporočajo, da EU vzpostavi podatkovno bazo, kjer bi lahko potrošniki poročali o svojih izkušnjah z energetsko varčnimi napravami.

Celoten članek je objavljen v reviji HORIZON.