Novice

EEM22 konferenca je pred vrati!

5. septembra 2022

Kaj: Mednarodna konferenca EEM22 je največja evropska znanstvena konferenca na temo energetskih trgov in delovanja energetskih sistemov.

Kje: Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, Ljubljana

Kdaj: 13. – 15. septembra 2022 

Konferenca bo organizirana na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani med 13. in 15. septembrom 2022 v sodelovanju z IEEE PES. EEM vsako leto združuje več kot 200 mednarodnih strokovnjakov, znanstvenikov in gospodarstvenikov, ki izmenjujejo mnenja, izkušnje ter izsledke raziskav o številnih vprašanjih, povezanih s pametnimi omrežji, trgovanjem z energijo in novostmi na ravni elektroenergetskega sistema.

Konferenca EEM22 je kot prestižni dogodek platforma za izmenjavo idej, prispevki, predstavljeni na konferenci, pa so trdna podlaga za oblikovalce energetskih politik.

Na konferenci bodo poleg predstavitev znanstvenih člankov (po)doktorskih raziskovalcev iz cele Evrope potekala omizja z vabljenimi govorci, ki bodo govorili o prihodnosti energetskih trgov in prihajajočih spremembah z vključitvijo aktivnih porabnikov v elektroenergetsko omrežje.

Registracija na konferenco je možna do 9.9.2022 preko uradne spletne strani konference.

Dodatno bodo na konferenci potekale predstavitve energetskih Horizon2020 projektov iz različnih področij, ki se jih lahko BREZPLAČNO udeleži vsa zainteresirana javnost! Potrebna je prijava (glej spodaj).

BATERIJE IN HRANILNIKI ENERGIJE ter STORITVE PROŽNOSTI (DSO projekti)

ČEZMEJNA IZMENJAVA EL. ENERGIJE in FLEKSIBILNOST SISTEMOV (TSO projekti)

ENERGETSKE SKUPNOSTI

ZMANJŠANJE ENERGETSKE ODVISNOSTI OD RUSKEGA PLINA