Novice

Poletna šola v Beogradu

30. avgusta 2023

Kaj: 7. poletna šola Energy Community

Kje: Beograd, Srbija

Kdaj: 19. – 26. avgust 2023 

Od 19. do 26. avgusta je Energy Community v sodelovanju z Višegradskim skladom, Friedrich-Ebert-Stiftung in Dialogue Southeast Europe organiziral 7. poletno šolo v mestu Beograd v Srbiji. Poletno šolo je obiskal tudi eden od naših kolegov, Janez Gregor Golja, ki je sodeloval na dinamičnem enotedenskem dogodku, ki je vključeval niz predavanj in delavnic pod vodstvom strokovnjakov iz različnih energetskih sektorjev po Evropi. 

 

Udeleženci so prišli iz 28 različnih držav in predstavljali širok spekter etičnih in poklicnih ozadij. Poletna šola se je začela s toplim pozdravom predstavnikov Energy Community in se zaključila s skupno večerjo. Drugi dan je sledil zanimiv izlet, ki je spretno združil tehnične vidike (vključno s obiskom termoelektrarne Kostolac in sončnega parka DELASOL) z raziskovanjem kulture (udeleženci so obiskali arheološki park Viminacium). Dan se je končal z izjemno izkušnjo degustacije vin v ugledni vinski kleti Kraljev Podrum v Topoli. 

Nadaljni dnevi so bili posvečeni različnim aspektom energetskega sektorja. Teden se je pričel z Tehničnem ponedeljkom, čemur so sledili Ekonomski torek, Politična sreda, Pravni četrtek ter Trajnostni petek. Program se je zaključil v soboto z debato, v kateri so udeleženci pokazali vso širino znanja, ki so ga pridobili tekom tedna. 

LEST se želi zahvaliti organizatorjem za izjemno tedensko izkušnjo, ki je vključevala odlično izbiro predavateljev iz različnih področij ter omogočila mladim strokovnjakom s področja energetike, da se povežejo med seboj.