Novice

STORY & ABB

27. novembra 2017

Kaj: STORY zagonski sestanek z ABB

Kje: Kranj, Slovenija

Kdaj: 9. november 2017

Znotraj projekta STORY so imeli projektni partnerji VTT, Think-E, Elektro Gorenjska in njihov podizvajalec Sipronika, ter Laboratorij za Energetske strategije  (Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani) sestanek s podjetjem ABB o potencialni shranjevalni enoti energije za Slovenske demonstracijske lokacije.

Sestanek je potekal v poslovni stavbi Elektro Gorenjska v Kranju. Partnerji so predstavili demonstracijski lokaciji, cilje implementacije shranjevalnikov energije v distribucijsko omrežje, in simulacijske rezultate kontrolnih algoritmov. Sledila je predstavitev podjetja ABB, njihovih shranjevalnih enot in predlaganega produkta za slovenski demonstracijski strani. Predstavili so specifikacije sistema in posamezne gradnike ter možne izvedbe.

Prvi del sestanka se je zaključil s kosilom v prostorih Elektro Gorenjska, sledil pa mu je obisk vasi Suha, ki je ena od demonstracijskih lokacij implementacije shranjevalnika v Sloveniji, druga lokacija je center vodenja Elektro Gorenjska.

Aktivna diskusija je potekala skozi celoten sestanek, še posebej pa je bila prisotna v popoldanski delovni sesiji, kjer so se definirale podrobnosti sistema in aktivnosti, povezane z implementacijo sistema. Sestanek je bil več kot uspešen, saj so partnerji ustvarili podroben načrt aktivnosti, njihove časovne okvirje, potrebne korake in popravke v dokumentaciji projekta.

Sestanek se je končal z večerjo v Kranju, kjer so se obstoječi in bodoči STORY partnerji seznanili z tradicionalno slovensko kulinariko.