Novice

EKIPA LEST NA KONFERENCI IEEE PES ISGT Europe 2022

14. oktobra 2022

Kaj: Ekipa LEST na konferenci IEEE PES ISGT Europe 2022

Kje: Novi Sad, Srbija

Kdaj: 10. – 12. oktober 2022

Skoraj celotna ekipa se je udeležila konference IEEE PES ISGT Europe 2022 v Novem Sadu v Srbiji, na kateri so trije naši sodelavci predstavili svoje prispevke. Konferenco sta organizirala IEEE Power & Energy Society (PES) in Fakulteta za tehnične vede Univerze v Novem Sadu, Srbija, od 10. do 12. oktobra 2022. Tema letošnje konference je bila “Skupaj k digitaliziranim, razogljičenim in porazdeljenim pametnim omrežjem”.

Prvi dan konference je Jernej Zupančič predstavil članek “Cross-functional Integration of Grid Operation with Predictive Asset Management”, ki je povezan s projektom BD4NRG. Na naslednjem panelu je Chloé Fournely predstavila prispevek z naslovom “Simulacija dnevnega polnjenja električnih vozil v nizkonapetostnem omrežju za zmanjšanje potreb po okrepitvi omrežja”. Matej Pečjak pa je nato predstavil članek z naslovom “Vpliv lokalnih trgov električne energije na delovanje in razvoj distribucijskih omrežij”. Oba zadnja članka sta bila povezana s projektom X-Flex.

V Novem Sadu smo se imeli odlično, spoznali smo velikjo ljudi in se vrnili še močnejši, pripravljeni na nove ekipne izzive!