Novice

LEST SE JE UDELEŽIL POLETNE ŠOLE “ENERGY COMMUNITY”

1. septembra 2021

Kaj: Poletna šola “Energy Community”
Kje: Dunaj, Avstrija
Kdaj: 21.–28. avgust

Med 21. in 28. avgustom je na Dunaju potekala že 5. poletna šola organizacije Energy Community. Letos se je je udeležila tudi naša sodelavka, raziskovalka in doktorska študentska Chloe Fournely. Program je bil zelo intenziven in je vključeval predavanja strokovnjakov z vseh področja energetike v Evropi.

Po obisku jedrske elektrarne v Zwentendorfu, ki nikoli ni delovala, so imeli udeleženci priložnost pridobiti novo znanje o tehničnih in gospodarskih izzivih v povezavi z elektriko in plinom ter o političnih in pravnih vidikih prehoda na čistejšo energijo. Poudarek je bil na svežnju “Pripravljeni na 55” (angl. Fit for 55), ki je del Evropskega zelenega dogovora (angl. European Green Deal), in na vključevanju balkanskih držav, nečlanic EU, v skupno grajenje neutralne prihodnosti.

LEST se zahvaljuje sekretariatu Energy Community za organizacijo tega nepozabnega dogodka, ki je odlična priložnost za mlade strokovnjake iz energetike, da se povežejo in sprožijo inovativne razprave o prihodnosti energetskega sekrorja!