Novice

LEST se je udeležil 6. poletne šole “Energy community”

2. septembra 2022

Kaj: LEST se je udeležil 6. poletne šole, ki jo organizira Energy community

Kje: Sarajevo, Bosna in Herzegovina

Kdaj: 20. – 27. avgust 2022

Energy Community je med 20. in 27. avgustom 2022 v Sarajevu v sodelovanju s fundacijo Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe, Fakulteto za politične vede Sarajevo in Višegrajskim skladom organizirala 6. poletno šolo. Naš sodelavec Matej Pečjak, raziskovalec in doktorski kandidat, se je udeležil tega intenzivnega tedna predavanj strokovnjakov z različnih področij in akterjev energetske tranzicije v Evropi.

Prvi dan je bil namenjen družabnim dejavnostim, ogledu Vojnega tunela, reke Doljanke z malo hidroelektrarno in vetrne elektrarne Podveležje. V nadaljevanju tedna so imeli udeleženci priložnost prisluhniti kompetentnim in usposobljenim govornikom o tehničnih in gospodarskih izzivih na področju električne energije in plina ter političnih in pravnih vidikih energetskega prehoda. Rdeča nit dogodka je bila zelena preobrazba in orodja za njeno izvajanje, kot sta zeleni posel in načrt REPowerEU.

LEST se zahvaljuje sekretariatu Energy community in njegovim partnerjem za organizacijo tega izjemnega tedna, ki je mladim strokovnjakom s področja energetike ponudil tako odlično priložnost za medsebojno povezovanje in sprožitev inovativnih in vodilnih razprav o prihodnosti energetskega sektorja!