Novice

Vabljeno predavanje: Nenad Uzelac

15. novembra 2022

Kaj: IEEE PES vabljeno predavanje Nenada Uzelaca

Kje: Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani

Kdaj: 14. november 2022

 

IEEE PES Slovenija and CIGRE-CIRED Slovenija sta povabila Nenada Uzelaca iz ZDA na predavanje o njegovih izkušnjah v industriji energetske opreme. Nenad ima 20 let izkušenj kot neposredni sodelavec in vodja v industriji srednjenapetostne električne energije, s poudarkom na načrtovanju in razvoju stikalnih naprav.    

 

Nenadovo predavanje se je začelo z opisom glavnih trendov (novi materiali, pristopi, koncepti) pri načrtovanju in delovanju komponent (napetostnih transformatorjev, stikal itd.) na prenosni in distribucijski ravni električnega omrežja. Nato se je dotaknil različnih profilov, ki jih potrebuje industrija (od inženirjev za simulacije do fizikov obloka), zlasti glede na sistemsko preoblikovanje, ki ga doživlja in ga bo doživljal elektroenergetski sektor. Nazadnje je poudaril pomen socialnih veščin, od komunikacije in empatije do samomotivacije ter poznavanja svojih prednosti in slabosti. Zaključil je, da so pri oblikovanju novih izdelkov, razvoju inovacij in sodelovanju s sodelavci tako imenovane mehke veščine lahko enako pomembne kot tehnično znanje.

Zelo cenimo Nenadovo prisotnost in delitev izkušenj. Spremljajte še več zanimivih predavanj, ki jih bomo organizirali za študente in strokovnjake!