Novice

Inovacije v omrežju: Inženirji imajo moč za revolucijo v energetiki

20. februarja 2024

What: Vabljeno predavanje Inovacije v omrežju: Inženirji imajo moč za revolucijo v energetiki

Where: Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani

When: 19. Februar 2024

V ponedeljek 19. Februarja, se je na Fakulteti za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani, odvijalo vabljeno predavanje Inovacije v omrežju: Inženirji imajo moč za revolucijo v energetiki, ki ga sta ga organizirali IEEE PES Slovenija  in CIGRE-CIRED Slovenija. Glavna govorca Nenad Uzelac, CIGRE A3 chair, G&W Electric in John Gounaris, G&W Electric, sta nas vodila skozi živahno in interaktivno predavanja, ki je porajala sprotna vprašanja in iskanje odgovorov.

Področje energetike je v izjemno dinamičnem in pestrem obdobju ter zajema veliko različnih sektorjev, kar zahteva povezovanje, poznavanje in združevanje. Biti inženir zahteva širok pogled na tematiko, sposobnost temaskega dela in nenehnega izobraževanja kar pomeni biti v koraku s časom.

Energetsko omrežje je kompleksen sistem zato je tudi energetska tranzicija kompleksna. S pomočjo diskusije in postavljanja pravilnih vprašanj in povezovanja  bomo lahko učinkovito reševali izzive, ki se pojavljajo. Inženirji imajo ključno vlogo pri energetski tranziciji zaradi njihovega znanja in aktivne prisotnosti. Ta tranzicija zajema širok spekter vidikov, vključno s tehničnimi, regulatornimi in političnimi. Poleg tega je tesno povezana s konceptom krožnega gospodarstva, standardi, poslovanjem in trženjem.