Novice

CONSEED – 4. delovni sestanek in delavnica EASME

31. maja 2018

Kaj: CONSEED – 4. delovni sestanek in delavnica EASME

Kje: Bruselj

Kdaj: 23.–24. 5. 2018

Predstavniki partnerjev v projektu CONSEED so se v četrtek, 23.05.2018 srečali na 4. rednem delovnem sestanku v Bruslju kateremu je sledila delavnica EASME na sedežu Evropske Komisije.

Na delovnem sestanku so bili predstavljeni rezultati spletnih raziskav in poskusov diskretne izbire. Glavni cilj srečanja je bila razprava o modelu potrošniškega vedenja ter o tem, kako bodo dobljeni rezultati uporabljeni za pripravo priporočil in politik na temo energetske učinkovitosti in energetskih nalepk v različnih sektorjih. Sestanek se je končal s končnimi ugotovitvami in predlogi za naslednje zasedanje, ki bo potekalo konec leta 2018 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

V četrtek so se predstavniki podjetja CONSEED, skupaj s predstavniki drugih sestrskih projektov, sestali na delavnici EASME, ki jo je organizirala Evropska Komisija. Med srečanjem je koordinatorica projekta CONSEED, ga. Eleanor Penny iz TCD, predstavila dosedanje rezultate in izkušnje pridobljene v projektu. Ostali koordinatorji podobnih H2020 projektov, ki so povezani z energetsko učinkovitostjo (PENNY, CHEETAH, ECHOES), so predstavili svoje ugotovitve, čemur je sledila razprava s predstavniki Evropske Komisije.