Novice

Projekt COMPILE se je zaključil

8. novembra 2022

Po 48 mesecih trdega dela se je projekt COMPILE končal. V projektu je sodelovalo 13 partnerjev iz 7 različnih evropskih držav ter 2 mednarodna partnerja iz Indije in Kitajske. Pred uradnim zaključkom se je konzorcij srečal na 9. projektnem sestanku v Atenah, ki je bil namenjen zanjemu pregledu rezultatov in sodelovanju v prihodnosti.

V LESTu smo hvaležni, da smo imeli priložnost voditi tako prijetno ekipo. Delo z vsemi temi partnerji je bilo produktivno, navdihujoče, sodelujoče, pa tudi prijetno in ustvarjalno. Od začetka projekta do zadnjega dne so vsi v konzorciju vložili veliko dela. Projekt naj bi trajal 42 mesecev, vendar se je zaradi COVID-19 krize podaljšal in na koncu trajal 48 mesecev. Vse dejavnosti projekta so bile uspešno zaključene.

Glavne dosežke lahko povzamemo na naslednji način:

  • V okviru projekta je bilo uspešno vzpostavljenih/nadgrajenih 5 pilotnih lokacij,
  • izdelana so bila 4 tehnična orodja, 2 podporni orodji in okvir lestvice zrelosti s ciljem pospešiti ustanavljanje energetskih skupnosti
  • med projektom je bilo uspešno oddanih 51 rezultatov,
  • organiziranih je bilo več kot 120 dogodkov, ki so dosegli 5.000 ljudi.
  • Prejeli smo 3 nagrade in priznanja in počaščeni smo, da so različne žirije prepoznale naše trdo delo,
  • visoka kakovost dejavnosti diseminacije in komuniciranja, vključno s 6 brošurami, 10 videoposnetki, 8 novičniki in več kot 60 sporočili za javnost.

Več o naših najpomembnejših dosežkih si lahko preberete na spletni strani, ki je bila ob koncu projekta prenovljena.

Radi bi se vam zahvalili za izmenjavo idej, druženje, sodelovanje z nami in spremljanje našega napredka. Konzorcij bo z delom nadaljeval tudi po koncu projekta in delil pridobljene izkušnje. Dobre prakse bomo uporabili v novih projektih, ki bodo sledili. Kot dober začetek promocije energetskih skupnosti smo skupaj z RESC v zadnjih dveh mesecih projekta zagnali platformo The Energy Community Platform. Na novi spletni strani so zbrana orodja in viri, ki državljanom pomagajo pri napredovanju in spremljanju napredka pri njihovih energetskih skupnostih.