Novice

Tretji projektni sestanek 3DIVERSE

23. oktobra 2023

Kaj: Tretji projektni sestanek 3DIVERSE

Kje: Velenje, Slovenija

Kdaj: 17. oktober 2023

Partnerji projekta 3Diverse so se 17. oktobra sestali v Velenju na 3. splošnem srečanju. Na sestanku, ki ga je gostila koordinatorica projekta zavod KSSENA, so partnerji podrobno obravnavali napredek dosežen v prvem letu projekta 3Diverse in pregledali delovni načrt za prihodnje obdobje.

Srečanje se je začelo s kratko predstavitvijo koordinatorja projekta Nejca Jurka in nadaljevalo z obsežno razpravo o trenutnem stanju delovnega paketa Defosiliziran in učinkovit sistem daljinskega ogrevanja s porabniki, ki sta ga pripravila projektna partnerja Fakulteta za strojništvo in KPV. Nato je Kolektor SETup predstavil novosti v zvezi z delovnim paketom Sistemi energetske moči in mobilnost, KSSENA pa je predstavila delovni paket Napredne naložbene sheme in inovativni mehanizmi financiranja.

Srečanje se je zaključilo z dvema povezanima predstavitvama zadnjih delovnih paketov Razširjanje in komuniciranje ter Trajnost, replikacija in uporaba rezultatov projekta, ki sta ju pripravili naši članici Tamara Smolej in Katarina Kern.

Konzorcij 3Diverse ostaja zavezan napredku trajnostnih in učinkovitih energetskih rešitev in z veseljem nadaljuje s sodelovanjem v prihodnjih fazah projekta.