Novice

2. sestanek projekta STREAM

21. aprila 2023

Kaj: 2. sestanek projekta STREAM

Kje: Gradec, Avstrija

Kdaj: 18. in 19. april 2023

Drugi sestanek v okviru projekta STREAM je potekal v Gradcu, med 18. in 19. aprilom 2023. 18 partnerjev iz 6 držav po Evropi je razpravljalo o stanju projekta ter o nadaljnjih aktivnostih na vseh štirih pilotnih lokacijah.  

Prvi dan srečanja se je začel z zborom v Schlossberghotel, kjer so potekali sestanki skozi celoten dan. V uvodnem delu so partnerji predstavili trenutno stanje projekta in opredelili jasne načrte za prihodnji razvoj. Po splošnih predstavitvah so vodje pilotnih lokacij predstavili podrobne načrte aktivnosti, pomembne mejnike in časovnico za posamezne pilotne lokacije. Popoldan so predstavniki pilotnih lokacij sodelovali v produktivni delavnici, kjer so reševali odprte probleme in nadgrajevali ključne dele projekta. Prvi dan srečanja se je zaključil z večerjo. 

Drugi dan se je srečanje nadaljevalo v Schlossberghotelu. Jutranji del je bil namenjen načrtu aktivne diseminacije projekta, kasneje so sledile predstavitve partnerjev o izidih delavnice prvega dne. Preostanek dopoldneva so partnerji nadaljevali z delavnicami. Po produktivnih sestankih so partnerji iz Joanneum Research povabili udeležence v njihov sodobni stolp znanosti, kjer so predstavili impresivno zgradbo in njene funkcije. Po kratkem odmoru za kosilo se je drugi sestanek v okviru projekta STREAM zaključil.  

Naš laboratorij LEST so predstavljali Tomi Medved, Jan Jeriha, Janez Gregor Golja, Tamara Smolej in Blaž Pavlič.