Izmenjave
Victoria Pons, Francija

INP Grenoble ENSE3, France

Junij - Avgust 2022

Vrednotenje storitev energetske skupnosti - zmanjšanje izpadov fotovoltaike in odložitev okrepitve omrežja

Pozitivna energije celotne ekipe

Victoria Pons, Francija

Med trimesečnim pripravništvom na LEST-u sem imela priložnost delati na projektu COMPILE. Predvsem na raziskavah, povezanih s storitvami, ki jih lahko zagotavljajo energetske skupnosti. Pod vodstvom Chloé Fournely sem tesno sodelovala pri zmanjševanju omejevanja fotovoltaike in odlaganju okrepitve omrežja. Hvaležna sem ji, da mi je namenila toliko časa in z mano delila svoje znanje. Lahko sem bolje razumela koncept energetske skupnosti in številne koristi, ki jih lahko prinese: dekarbonizacija oskrbe z energijo, gradnja skupnosti ter okoljske in družbeno-ekonomske koristi.

Celotna ekipa LEST je bila neverjetna. Vsi so me sprejeli odprtih rok, delo v laboratoriju pa mi je bilo zelo všeč. Brez vse te pozitivne energije vseh članov ekipe ta praksa ne bi bila takšna, kot je bila, in vsem se zahvaljujem, da so mi omogočili doživeti tako lepo človeško izkušnjo.

Čas, ki sem ga preživela v Ljubljani, mi je bil zelo prijeten. Ljubljana je majhno mesto s čudovitim središčem, gradom z veliko točkami, ki jih je potrebno obiskati. Je zelo zeleno in osvežejoče mesto. Po Sloveniji sem se lahko sprehodila ob Blejskem in Bohinjskem jezeru, Piranu, soteski Vintgar, Postojnski jami, Škocjanski jami in še marsičem.

To je čudovita dežela za raziskovanje in brez oklevanja se bom še kdaj vrnila!

Vsi člani ekipe
so me sprejeli
odprtih rok.