Izmenjave
Thomas Guillot Goguet, Francija

INP Grenoble ENSE3, France

Junij - Avgust 2022

Vrednotenje storitev energetske skupnosti - aktivacija prožnosti

Celotna izkušnja poletne prakse

Thomas Guillot Goguet, Francija
Thomas Guillot Goguet

Po pogovorih s študenti z moje fakultete, ki so opravljali prakso v LEST-u, sem se odločil, da se prijavim na poletno prakso. In to poletje od junija do sredine avgusta so se mi uresničile sanje. Med pripravništvom sem lahko delal na projektu COMPILE, natančneje na količinski opredelitvi gospodarskih in energetskih koristi, ki jih zagotavljajo različne storitve.

Ta praksa mi je omogočila, da sem utrdil in poglobil veliko pojmov, ki smo jih obravnavali na predavanjih, pa naj gre za organizacijo pametnih omrežij ali spremljanje sistemov obnovljivih virov energije. Ti pojmi so postali bolj znani, zaradi mojega postopnega obvladovanja različnih orodij, ki mi jih je predstavila ekipa.

Rad bi se zahvalil ekipi LEST, natančneje Chloé Fourneley, Jerneju Zupančiču in Janu Jehiri za njihovo skrb, jasne razlage in razpoložljivost. Vzdušje v laboratoriju je zelo prijetno. Veliko je poslušanja, medsebojne pomoči in prijaznosti. Sodelovanje z njimi mi je bilo v pravo zadovoljstvo.

Zaljubil sem se v Ljubljano, tako zaradi njene umirjenosti kot zaradi neverjetnega kulturnega življenja. V resnici se vedno nekaj dogaja, pa naj gre za športne prireditve, ples ali petje. Je tudi idealno mesto, kjer se lahko z avtobusom odpravite kamorkoli v Sloveniji in uživate v kakršnikoli dejavnosti, pa naj bo to sprehod ob jezeru, v gorah ali sprehod ob morju, vedno te spremlja zelena narava.

Ta izkušnja mi bo ostala v zelo lepem spominu in še enkrat bi se rad zahvalil ekipi LEST za topel sprejem.

Če boste imeli priložnost priti, je ne zamudite!

To poletje
od junija do sredine avgusta
so se mi uresničile sanje.