Izmenjave
Jelena Stojković, Srbija

School of Electrical Engineering, University of Belgrade, Srbija

avgust–oktober 2019

Doktorska disertacija

Dih jemajoča narava in pravljična arhitektura

Jelena Stojković, Srbija
School of Electrical Engineering, University of Belgrade

Poleti 2019 sem imela priložnost opraviti raziskovalno delo v LEST-u in moram priznati, da je bila to nedvomno neverjetna izkušnja. Zelo sem uživala v dvomesečnem bivanju v Ljubljani, delu v laboratoriju in v odkrivanju slovenske kulture.

V času izmenjave sem delala na temi mojega doktorskega študija, ki je povezana s hitro frekvenčno regulacijo v sistemih z nizko inertnostjo. Ekipa LEST mi je bila ob tem v pomoč in veliko so prispevali k mojemu delu tako s strokovnega kot z osebnega vidika. Uživala sem v vzdušju v laboratoriju in bilo mi je v veselje vsak dan hoditi tja.

Prav tako ni treba posebej omenjati, kako neverjetna je Slovenija. Dih jemajoča narava in pravljična arhitektura sta nekaj, kar ni mogoče opisati z besedami. Težko je ne zaljubiti se v sLOVEnijo!

Izredno sem hvaležna izr. prof. dr. Andreju Gubini, ki mi je omogočil raziskovalno delo v LEST-u, in vsem članom ekipe LEST, ki so moje bivanje v Sloveniji naredili izjemno. Vedno si bom zapomnil trenutke, ki smo si jih delili v pisarni tako v delovnem času kot tudi izven njega. Še enkrat hvala za gostoljubje!

Uživala sem v
vzdušju v laboratoriju
in bilo mi je v veselje
vsak dan hoditi tja.