Izmenjave
Adamo Orsini, Kanada

Faculty of Engineering and Computer Science, Montreal, Quebec, Canada

Maj - Avgust 2023

Preoblikovanje in razvoj nove verzije orodja Value Tool

Razlika v življenjskem slogu je bila osvežujoča in imeti vse na dosegu kratke vožnje s kolesom je bila neverjetna izkušnja.

Adamo Orsini, Kanada

Med enajsttedenskim pripravništvom na LEST-u sem imel priložnost sodelovati pri projektu COMPILE. Natančneje, preoblikoval in razvil sem novo različico orodja Value Tool, ki uporabnikom iz različnih regij po Evropi omogoča, da ocenijo prihranke stroškov in emisij CO2 v 30 letih, če uporabljajo optimalno konfiguracijo fotovoltaičnih panelov v primerjavi s svojimi trenutnimi navadami porabe energije. Čeprav je bil projekt večinoma samostojen, mi je Chloé Fournely veliko pomagala pri spoznavanju realnega konteksta orodja in pridobivanju ustreznih podatkov iz različnih podprtih regij. Z delom na tem projektu sem lahko razvil svoje spretnosti programskega inženiringa in razširil svoje znanje o energetski politiki na splošno, vključno z dolgoročnimi koristmi obnovljivih virov energije, kot so fotovoltaični paneli.

Ekipa LEST je neverjetna skupina ljudi, vsak z različnimi znanji, strastmi in interesi, zaradi česar je delo v njej nenehno zabavno in zanimivo. Vsi so bili zelo povezani v ekipo, kar izhaja iz številnih dogodkov in priložnosti za povezovanje, ki se izvajajo v laboratoriju. Hvala vsem, ki ste bili gostoljubni ves čas mojega bivanja tam! Velika zahvala Tomiju Medvedu, ki mi je pomagal pri usklajevanju prakse med Slovenijo in Kanado.

Čas, ki sem ga preživel v Ljubljani, je bil neverjetna sprememba tempa v primerjavi z Montrealom. Razlika v življenjskem slogu je bila osvežujoča in imeti vse na dosegu kratke vožnje s kolesom je bila neverjetna izkušnja. Mesto je prijetno, ljudje so prijazni in narava je čudovita. Zagotovo je odličen kraj za študente, ki ga obiščejo na izmenjavi, zaradi dogodkov in dejavnosti v mestu ter udobja, ki ga občutiš, ko tam bivate.

Med bivanjem sem lahko raziskoval tudi drugod po Sloveniji in v drugih obmejnih državah, kar je samo še povečalo že tako čudovito izkušnjo. V Sloveniji sem obiskal Bled, Bohinj, Piran, Veliko planino in Postojnsko jamo ter še veliko več! Slovenija je res skriti dragulj in priporočam jo vsakomur.

Na splošno je bilo pripravništvo v LEST-u vse, kar sem si želel, in še več. Če imate priložnost obiskati to mesto, vam ga vsekakor priporočam zaradi zanimivega dela, zabavne ekipe in čudovitega mesta!

Na splošno je bilo
pripravništvo v LEST-u
vse, kar sem si želel, in še več.