Novice

9. projektni sestanek X-FLEX

22. marca 2023

Kaj: 9. sestanek projekta X-FLEX 

Kje: Ljubljana, Ravne na Koroškem, Slovenija 

Kdaj: 21. in 22. marec 2023

Laboratorij za energetske strategije in podjetje Petrol sta gostila 9. sestanek v okviru EU projekta X-FLEX. Srečanje konzorcija je potekalo v Ljubljani in v Ravnah na Koroškem, med 21. in 22. marcem 2023. 11 partnerjev iz 5 evropskih držav je razpravljalo o stanju projekta in naslednjih aktivnostih na vseh 4 pilotnih lokacijah.

Prvi dan srečanja se je začel s strokovno ekskurzijo v Ravne na Koroškem, kjer je Petrol pripravil ogled njihove namestitve P2H kotla in drugih naprav za daljinsko ogrevanje in kogeneracijo (CHP enot, plinskih enot, enot za izkoriščanje odpadne toplote, sončne elektrarne). Po ogledu je Petrol predstavil svojo kontrolno sobo za daljinsko ogrevanje in sistemske storitve. Popoldne se je srečanje nadaljevalo na Koroškem, kjer je bil opravljen sestanek v sklopu delovnega paketa 7, ki se osredotoča na demonstracijske aktivnosti projekta. Dan se je zaključil z vrnitvijo v Ljubljano.

Drugi dan so se dogajanja odvijala na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani. Srečanje se je pričelo s sestankom namenjenim oceni vpliva in replikaciji, kot del delovnega paketa 8 in zaključilo s komunikacijskimi aktivnostmi projekta X-Flex.

Laboratorij za energetske strategije so zastopali Chloé Fournely, Matej Pečjak in Tamara Smolej.