Novice

Vabljeno predavanje: Predstavitev delovanja laboratorija LEST in EU projektov

23. januarja 2018

Datum: 1. 2. 2018
Ura: 17:00
Lokacija: FE Diplomska soba
Organizator: IEEE PES  in LEST

VABILO

Slovenska sekcija IEEE PES in LEST vabita na

Vabljeno predavanje: Predstavitev delovanja laboratorija LEST in EU projektov

 Predavateljizr. prof. dr. Andrej Gubina

četrtek, 1. februar 2018, ob 17:00, v Diplomski sobi FE

na Fakulteti za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

Vljudno vabljeni!

Zaradi omejenega števila mest in lažje organizacije pogostitve Vas prosimo, da se prijavite na jernej.zupancic@fe.uni-lj.si

Povzetek

V Laboratoriju za energetske strategije (LEST), predstavljamo drugo predavanje v sklopu serije IEEE vabljenih predavanj. Dne 1.2.2018 ob 17.uri na Fakulteti za elektrotehniko, organiziramo predavanje, kjer bo vodja laboratorija, izr. prof. dr. Andrej Gubina skupaj s člani laboratorija predstavil delovanje LEST-a ter EU projekte s katerimi se ukvarjamo. Po uro in pol dolgem predavanju, bo sledila pogostitev, katere sponzor je podjetje Petrol d.d.. Predavanje je namenjeno vsem študentom in profesorjem Fakultete za elektrotehniko ter vsem tistim, ki jih tematika zanima.

LEST bo v sodelovanju s Petrol d.d. predstavil zanimive teme za magistrske naloge, hkrati pa bo Petrol poskrbel tudi za majhno presenečenje za študente, zato ste še toliko bolj vabljeni.

Vodja laboratorija izr. prof. dr. Andreja Gubina

Izr. Prof. Dr. Andrej F. Gubina je doktoriral l. 2002 na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za elektrotehniko, kjer je od l. 2011 tudi izredni profesor. Leto 2000 je kot Fulbrightov štipendist in gostujoči raziskovalec prebil na Energy Laboratory, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, ZDA. Med leti 2002 in 2005 je osnoval in vodil Oddelek upravljanja s tveganji v Sektorju trženja na HSE d.o.o. v Ljubljani. Od marca 2007 je predstojnik Laboratorija za energetske strategije, UL FE. Avgusta 2008 je postal kot Research Lecturer tudi član Electricity Research Centra, University College Dublin, Irska. Koordiniral je evropski projekt VBPC-RES v okviru 6.OP in vodil slovenski del na desetih drugih (6.OP, 7.OP in H2020). Njegovo raziskovalno področje obsega deregulacijo in ekonomiko elektroenergetskih sistemov, načrtovanje proizvodnje v pogojih trga z električno energijo, obvladovanje tveganj, gospodarjenje s sredstvi EES-a, napovedovanje in vodenje porabe, energetsko učinkovitost ter obnovljive vire električne energije, s poudarkom na trženju in regulativi. Kot vabljeni predavatelj je predaval na področjih vključevanja OVE v EES in oblikovanju podpornih politik. Je lastnik tehnoloških patentov. Je tudi Senior Member IEEE PES in član CIGRE Paris.