Novice

Vabljeno predavanje: Od trgovanja do prodaje električne energije

27. novembra 2017

Datum: 30. 11. 2017
Ura: 17:00
Lokacija: FE Diplomska soba
Organizator: IEEE PES in LEST

VABILO

Slovenska sekcija IEEE PES in LEST vabita na

Vabljeno predavanje: Od trgovanja do prodaje električne energije

 Predavateljdr. Borut Kozan, Petrol d.d.

četrtek, 30. november 2017, ob 17:00, v Diplomski sobi FE

na Fakulteti za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

Vljudno vabljeni!

Zaradi omejenega števila mest in lažje organizacije pogostitve Vas prosimo, da se prijavite na jernej.zupancic@fe.uni-lj.si

Povzetek

V Laboratoriju za energetske strategije (LEST), predstavljamo prvo predavanje v sklopu serije IEEE vabljenih predavanj. Dne 30.11.2017 ob 17.uri na Fakulteti za elektrotehniko, organiziramo predavanje z gostujočim predavateljem iz industrije. Realne probleme na temo trgovanja in prodaje električne energije nam bo predstavil dr. Borut Kozan iz podjetja Petrol d.d. V uro in pol dolgem predavanju bo predstavljena problematika trgovanja z električno energijo od veleprodajnega trga do končnega odjemalca. Predavanje je namenjeno študentom dodiplomskega in podiplomskega študija Elektrotehnike ter vsem tistim, ki jih tematika zanima.

Nekdanji član LEST-a in predavatelj dr. Borut Kozan

Dr. Borut Kozan je v LEST sodeloval kot mladi raziskovalec iz industrije. Njegovo področje raziskovalnega dela je obsegalo modeliranje trga električne energije s poudarkom na agentnem učenju, modeliranje Evropske sheme trgovanja z emisijami (EU ETS), ekonomike investicij v energetskih sistemih ter modeliranje naključnih procesov. Del doktorskega raziskovanja je opravil na Universidad Pontificia Comillas v okviru Institute for Research in Technology. Delal je v podjetju GEN-I d.o.o., kjer je začel kot analitik nadaljeval pa kot specialist za upravljanje prodajnih portfeljev. Sedaj je zaposlen pri Petrol d.d., kjer je odgovoren za razvoj na področju analitike, poslovnih modelov in procesov v segmentu prodaje in trgovanja z električno energijo in zemeljskim plinom.