Novice

Prvi pregledni sestanek STREAM

prostori ENERCOOP-a v Crevillentu, Španija,
3. junija 2024

Kaj: Prvi pregledni sestanek STREAM

Kje: prostori ENERCOOP-a v Crevillentu, Španija

Kdaj: 29.-31. maj 2024

Prvo pregledno srečanje projekta STREAM je potekalo od 29. do 31. maja v Crevillentu v Španiji, gostil pa ga je ENERCOOP v svojem sedežu. Srečanja so se udeležili štirje člani iz LEST: Tomi Medved, Jan Jeriha, Tamara Smolej in Janez Gregor Golja.

Prvi dan je bil namenjen vajam za predstavitve in dodelavi podrobnosti, da bi bil konzorcij pripravljen na uradno srečanje naslednji dan. Drugi dan se je konzorciju pridružil projektni uradnik. Partnerji so mu tekom dneva predstavili ključne aktivnosti in dosežke projekta STREAM v prvem poročilnem obdobju.

V petek je ENERCOOP organiziral ogled dveh bližnjih sončnih polj – eno opremljeno s sistemom za sledenje, ki omogoča panelom, da sledijo poti sonca in s tem povečajo skupno učinkovitost – ter majhne lokalne energetske skupnosti.

Srečanje je bilo zelo uspešno, saj je bil projektni uradnik zadovoljen z doseženim napredkom in ni imel večjih pripomb glede predloženih poročil. Odlična organizacija ENERCOOP-a je prav tako prispevala k uspehu, saj so zagotovili dobro opremljeno sejno sobo, okusne prigrizke med odmori za kavo ter odlična kosila in večerje.

Srečanje je bilo zelo uspešno, saj je projektni uradnik izrazil zadovoljstvo z doseženim napredkom in ni imel večjih pripomb glede predloženih rezultatov. Te pozitivne povratne informacije, ki poudarjajo dosežke in gladko izvedbo projekta, so pokazale, da se LEST-ova prizadevanja za koordinacijo obrestujejo. Koordinacijska ekipa bo nadaljevala s tem pristopom in korak za korakom gradila ekosistem prožnosti STREAM.