Novice

Prvi pregledni sestanek OPENTUNITY

Univerza SUPSI v Mendrisiu, Švica,
10. junija 2024

Kaj: Prvi pregledni sestanek OPENTUNITY

Kje: Univerza SUPSI v Mendrisiu, Švica

Kdaj: 5.-7. junij 2024

Prvo pregledno srečanje projekta OPENTUNITY je potekalo v mestu Mendrisio v Švici, od 5. do 7. junija. Našo ekipo sta zastopala Tomi Medved in Janez Gregor Golja.

Prvi dan je bil namenjen vajam za predstavitve v prisotnosti zgolj članov konzorcija OPENTUNITY. Drugi dan so se konzorciju pridružili projektni uradnik in zunanji pregledovalec. Konzorcij OPENTUNITY je predstavil napredek pri delovnih paketih 1 in 2, skupaj s predstavitvami štirih pilotnih lokacij. Janez je predstavil slovenski pilot, s podporo Uršule Krisper (Elektro Ljubljana) in Jurija Juršeta (Elektro Primorska). Po predstavitvah nam je naš švicarski partner AEM razkazal svojo pilotno lokacijo, kjer so nam pokazali sredstva, kot je V2G polnilna postaja, in delili zanimive vpoglede v reševanje hitrega povečanja OVE in elektromobilnosti. Dan se je zaključil z družabno večerjo v hotelu s čudovitim razgledom na Lugansko jezero in okoliške gore.

Tretji dan je bil osredotočen na tehnične delovne sklope (WP3-WP5). Janez je predstavil napredek pri T4.4, podrobno opisal, kako je bila vključena flota električnih vozil podjetja Avantcar, in predstavil rezultate razvitih napovednih modelov.

Poleg LEST-a so se srečanja udeležili predstavniki petih slovenskih partnerjev: Kolektor sETup, Amibit, Avantcar, Elektro Ljubljana in Elektro Primorska.