Novice

PETI PROJEKTNI SESTANEK REScoopVPP

3. februarja 2022

Kaj: Peti projektni sestanek REScoopVPP

Kje: Lizbona, Portugalska

Kdaj: 26.–27. januar 2022  

26. in 27. januarja se je kozorcij projekta REScoopVPP zbral na petek projektnem sestanku v Lizboni na Portugalskem. Sestanek je potekal kot kombinacija spletnega srečanja in srečanja v živo. Udeležilo se ga je 22 članov konzorcija 12 različnih parnerjev, ki prihajajo iz sedmih evropskih držav.

Projektni parnerji so predstavili napredek projekta pri razvoju pilotnih lokacij, predstavljena je bila tudi posodobljena verzija kontrolnega produkta COFY-Box, ki se implementira v pilotih. Ima posodobljen vmesnik za končne odjemalce in upravljalce energetskih skupnosti. Predstavili so tudi razvoj smernic za razvoj energetskih skupnosti in vključevanje prilagodljivih odjemalcev in pristop k angažiranju novih članov. Sledila je razprava o naslednjih korakih podjetja, ki razvija COFY skupino izdelkov za uporabnike. Sestanek se je zaključil z razpravo o naslednjih korakih projekta in nadalnjem razvoju.

Jernej Zupančič in Jasmin Pfleger sta kot prestavnika LEST ekipe predstavila najnovejše posodobljene smernice dela in rezultate na področju simulacijskih analiz fleksibilnosti v distribucijskih omrežjih.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani.