Novice

Četrti konzorcijski sestanek OPENTUNITY

14. februarja 2024

Kaj: Četrti konzorcijski sestanek OPENTUNITY 

Kje: Sedež podjetja Anell v Granollersu, Španija 

Kdaj: 6. in 7. februar 2024 

Konzorcij projekta OPENTUNITY se je četrtič v živo zbral v Granollersu na sestanku, ki je potekal med 6. in 7. februarja. Srečanje je gostil španski partner Anell v njihovih prostorih. S strani ekipe LEST se je sestanka udeležil Janez Gregor Golja. 

Prvi dan je bil namenjen pregledu dosežkov od prejšnjega srečanja v Ljubljani. Med predstavitvijo inovacij v WP4 je Janez izpostavil napredke pri T4.4 (Optimalni algoritem za izbiro) in opisal prihajajoče načrte. Naša osredotočenost bo na modeliranju in testiranju dveh algoritmov napovedovanja porabe za HEMS in flote EV, kar obeta zanimivo pot naprej. 

Po predstavitvah so partnerji Anell ponudili zanimiv ogled njihovih prostorov, ki je prinesel vpogled v njihovo bogato zgodovino – začeli so kot podjetje za izdelavo tkanin in se razvili v proizvajalca lastne elektrike preko hidroelektrarne na severu. Poleg tega so predstavili več zanimivih trenutnih projektov. To je označilo konec uradnega dela za ta dan, ki se je zaključil s prijetno večerjo s katalonskimi dobrotami. 

Drugi dan je bil namenjen delavnicam pilotnih mest, kjer je vsako mesto predstavilo svoj trenutni status in razpravljalo o razpoložljivosti podatkov ter drugih zahtevah s tehničnimi partnerji. Poleg LEST so se srečanja udeležili predstavniki dveh slovenskih partnerjev: Kolektor SETUP in Amibit.