Novice

2. Projektni sestanek EBENTO

20. junija 2023

Kaj: 2. projektni sestanek EBENTO

Kje: Atene, Grčija

Kdaj: 13. – 14. junij 2023

Drugi sestanek konzorcija v okviru projekta EBENTO je potekal 13. in 14. junija v Grčiji, v mestu Atene. Namen srečanja vseh partnerjev je bil pregledati napredek v vseh delovnih sklopih in rezultate dosežene v prvih mesecih projekta.

 

Naši kolegi z Inštituta IRI UL so uspešno predstavili rezultate intervjujev, pridobljene od vseh sodelujočih partnerjev. Intervjuji so bili osredotočeni na energetsko pogodbeništvo in opravljeni v petih različnih državah: Sloveniji, Estoniji, Španiji, Grčiji in Veliki Britaniji. Glede na veliko število opravljenih intervjujev, smo dobili koristne rezultate ter poglede na energetsko prenovo stanovanjskih stavb. Razprava, ki je sledila, je bila zelo produktivna in nam je omogočila vpogled ne le na določeno področje, temveč tudi v vse druge delovne pakete.

Cilj EBENTO projekta je zmanjšati porabo energije v stanovanjskih stavbah in razviti celovit modul “one-stop-shop”. Modul naj bi imel ključno vlogo pri doseganju našega cilja, saj ponuja celovito rešitev za učinkovito energetsko prenovo stanovanjskih stavbah.