Novice

Drugi projektni sestanek COMPILE

13. maja 2019

Kaj: Drugi projektni sestanek COMPILE

Kje: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Ljubljana, Slovenija

Kdaj: 9. in 10. maj 2019

Partnerji projekta COMPILE so se sestali v Ljubljani (Slovenija) na drugem projektnem sestanku, ki ga je gostila Univerza v Ljubljani. Sestanka, ki je bil namenjen poročilu o napredku projekta, vodenju projekta, predstavitvi del po posameznih delovnih sklopih (DS) in delu v naslednjem obdobju, se je udeležilo 29 predstavnikov 12-ih projektnih partnerjev iz 7 držav: Portugalske, Španije, Hrvaške, Belgije, Grčije, Avstrije in Slovenije.

Srečanje se je začelo s kratko predstavitvijo koordinatorja projekta prof. dr. Andreja Gubine in nadaljevalo s celovito razpravo o trenutnem stanju DS1, ki je vključevala tudi predstavitev etičnih vprašanj ter arhitekturnega načrta pilotnih lokacij. Sledila je razprava o trenutnem stanju na posameznih delovnih sklopih in prihajajočih izzivih ter načrtih.

Projektnega sestanka so se iz LEST-a, poleg prof. dr. Andreja Gubine, udeležili še Tomi Medved, Edin Lakić, Jan Jeriha in Benjamin Komel.

Brošura projekta, glavne informacije o projektu, novosti in rezultati projekta so objavljeni na uradni spletni stani projekta ter na socialnih omrežjih: Twitter, Facebook in LinkedIn.