Novice

Conference IISA Greece 2023

18. julija 2023

Kaj: Štirinajsta mednarodna konferenca o informacijah, inteligenci, sistemih in aplikacijah (IISA 2023)

Kje: Volos, Grčija

Kdaj: 10. – 12. julij 2023 

Mednarodna konferenca o informacijah, inteligenci, sistemih in aplikacijah (IISA) je v svoji štirinajsti izdaji potekala od 10. do 12. julija 2023 v mestu Volos v Grčiji.

Dogodek je zagotovil platformo za konstruktivno interakcijo in plodno izmenjavo idej med znanstveniki in praktiki z različnih raziskovalnih področij, vključno z računalništvom, matematiko, fiziko, biologijo, medicino, kemijo, eksperimentalno psihologijo, družboslovjem, jezikoslovjem in tehniko, s ciljem razvoja metodologij in orodij za raziskave.

Član Labratorija za energetske strategije, Jernej Zupančič je v sklopu sesije Smart Energy predstavil projekt BD4NRG s poudarkom na uporabi velikih količin podatkov v energetiki in najnovejše rezultate simulacijskih raziskav o gospodinjskih virih prožnosti v nizkonapetostnih omrežjih znotraj projekta RESCOOP VPP. Analiza je ovrednostila potencial prožnosti naprav v gospodinjstvih, ki jih upravljamo z inovativnimi regulacijami, s stališča končnih uporabnikov, upraviteljev distribucijskih omrežij in agregatorji na energetskih trgih.