Novice

Tuji študenti na praksi v LEST-u

Ljubljana, Slovenija,
20. maja 2024

Kaj: Predstavitev tujih študentov v LEST-u

Kje: Ljubljana, Slovenija

Kdaj: 17.5.2024

Z veseljem sporočamo, da tudi letos v našem laboratoriju gostimo tuje študente. Že na začetku pomladi sta se nam pridružila Oscar Verdejo Martos in Ettore Mattia Minucci. Oscar prihaja iz Valencie, kjer na Universitat Politècnica de València opravlja magistrski študij industrijskega inženiringa. Ettore pa prihaja iz Italije, natančneje iz Bologne, kjer je vpisan v magistrski program inženir energetike na Alama Mater Stuiorum – Università di Bologna. Oba študenta sta v naš laboratorij prišla z namenom izdelave magistrske naloge, pri čemer jima pomaga in ju mentorira naš sodelavec dr. Edin Lakić.

V mesecu maju pa sta se naši ekipi priključila še dva študenta, in sicer z druge strani Atlantika, natančneje iz Kanade. Alessa Orsini in Craig Cogan sta se nam pridružila z namenom pridobivanja novih izkušenj vsak na svojem področju. Alessa, študentka grafičnega oblikovanja na Dawson College-u, bo sodelovala predvsem z raziskovalko Tamaro Smolej, medtem ko bo Craig, ki študira programski inženiring na Univerzi Concordia sodeloval na projektu X-Flex pod mentorstvom dr. Tomija Medveda.

Sredi prejšnjega meseca so se nam študentje že tradicionalno predstavili na dogodku »Meet our students & Pizza Party«, za katerega so vsi študentje pripravili krajše PowerPoint predstavitve, v katerih so predstavili sami sebe in govorili o svojih profesionalnih ter osebnih interesih. Po predstavitvah smo se pogostili s picami in se v sproščenem vzdušju še bolje spoznali.