Novice

Pomemben obisk delegacije iz Severne Makedonije

6. junija 2024

What: Pomemben obisk delegacije iz Severne Makedonije

Where: Ljubljana, Slovenia

When: 5. Junij 2024

Pomembna novice iz našega laboratorija! 5. junija 2024 smo gostili delegacijo iz Severne Makedonije, ki je zadolžena za prestrukturiranje in razvoj premogovnih regij v njihovi državi. Ker smo vključeni v več projektov, osredotočenih na učinkovit pristop k zelenemu prehodu, smo z veseljem delili naše izkušnje in pridobljeno znanje na tem področju. Ta obisk odpira nove možnosti za sodelovanje in inovacije na področju trajnostnega razvoja.

Delegacijo iz Severne Makedonije so predstavljali predstavniki občin: Municipality of Bitola in nevladnih organizacij: Organization of Employees of Macedonia, Youth Cultural Center – Bitola, Eko-svest Macedonia, ADI – Association for Democratic Initiatives, Olof Palme’s International Centre in The Federation of Trade Unions of Macedonia.

Obisk delegacije je bil izjemno koristen, saj smo navezali stike s potencialnimi partnerji in obojestransko delili znanje ter izkušnje iz različnih področij. Vzpostavili smo koristne in dolgotrajne vezi za nadaljnje sodelovanje. Za projekte, ki jih v našem laboratoriju izvajamo, je izrednega pomena, da pridobljeno znanje in rezultate širimo naprej, zlasti partnerjem, ki se ukvarjajo s podobnimi izzivi znotraj EU in širše.