LEST
ensl

Jelena Stojković

Poleti 2019 sem imela priložnost opraviti raziskovalno delo v LEST-u in moram priznati, da je bila to nedvomno neverjetna izkušnja. Zelo sem uživala v dvomesečnem bivanju v Ljubljani, delu v laboratoriju in v odkrivanju slovenske kulture.

V času izmenjave sem delala na temi mojega doktorskega študija, ki je povezana s hitro frekvenčno regulacijo v sistemih z nizko inertnostjo. Ekipa LEST mi je bila ob tem v pomoč in veliko so prispevali k mojemu delu tako s strokovnega kot z osebnega vidika. Uživala sem v vzdušju v laboratoriju in bilo mi je v veselje vsak dan hoditi tja.

Prav tako ni treba posebej omenjati, kako neverjetna je Slovenija. Dih jemajoča narava in pravljična arhitektura sta nekaj, kar ni mogoče opisati z besedami. Težko je ne zaljubiti se v sLOVEnijo!

Izredno sem hvaležna izr. prof. dr. Andreju Gubini, ki mi je omogočil raziskovalno delo v LEST-u, in vsem članom ekipe LEST, ki so moje bivanje v Sloveniji naredili izjemno. Vedno si bom zapomnil trenutke, ki smo si jih delili v pisarni tako v delovnem času kot tudi izven njega. Še enkrat hvala za gostoljubje!