LEST
ensl

IEEE vabljeno predavanje: Interenergo

Kaj: Vabljeno predavanje: Interenergo – Investicije v obnovljive vire & energetsko pogodbeništvo (ESCO storitve)

Kje: Diplomska soba FE

Kdaj: 30. 5. 2019

Laboratorij za energetske strategije je v sodelovanju z Interenergo d.o.o. izvedel naslednje v seriji IEEE vabljenih predavanj z industrijo. Na prvem vabljenem predavanju so nas obiskali predstavniki podjetja Petrol, na drugem vabljenem predavanju pa je Laboratorij za energetske strategije predstavil delovanje laboratorija in tekoče EU projekte.

Gospa Karla Mrkobrada (oddelek marketing) je uvodoma predstavila podjetje Interenergo in njihove aktivnosti v regiji. G. Jože Bajuk (direktor investicij) je predstavil projekte postavitve proizvodnih obratov iz obnovljivih virov (malih hidroelektrarn, malih vetrnih elektrarn ter sončnih elektrarn). Predavanje je zaključil g. Mohor Vrhovnik (vodja energetskih projektov) s predstavitvijo poslovnega modela ESCO, kjer pridobijo vsi udeleženci (uporabnik, ponudnik in okolje) ter prikazom praktičnih izvedenih primerov energetskega pogodbeništva.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili predstavnikom podjetja Interenergo za zanimivo predavanje, IEEE PES sekciji, ki je poskrbela za pogostitev ter vsem udeležencem predavanja. Se vidimo na naslednjem predavanju!