LEST
ensl

Francoski študent pričel zaključno študijsko izmenjavo v LEST-u

LEST ekipa je pridobila novega člana na 6 mesečni študijski izmenjavi

Nedavni Tweet

‏@lestlab

Our @CompileH2020 partners at Crevillent pilot site have received FASTV2G station developed within @WiseGRID_H2020 project! Congratulations to all involved! #H2020 #ev #INEA twitter.com/WiseGRID_H2020…
The science of today is the technology of tomorrow.
Edward Teller

LEST

S čim se ukvarjamo?

Laboratorij za energetske strategije (LEST), ki ga vodi izr. prof. dr. Andrej Gubina, deluje pod okriljem  Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani. Področje delovanja Laboratorija obsega:

  • trg z električno energijo
  • načrtovanje razvoja energetskih sistemov
  • proizvodnjo električne energije
  • oblikovanje energetskih strategij
  • implementacijo obnovljivih virov energije

V Laboratoriju na izzive odgovorjamo s kombinacijo teoretičnih znanj ter praktičnih izkušenj, ki jih nabiramo ob številnih projektih. Osredotočeni smo predvsem na mednarodno sodelovanje in spremljanje najnovejšega dogajanja na področju tehnike, kar se kaže skozi naše sodelovanje v EU projektih FP6, FP7 in H2020 programa.

Kot ustanova znanje posredujemo prek podiplomskega študija, diplomskih, magistrskih, doktorskih del ter seminarjev in delavnic. Pri znanstvenem delu upoštevamo načelo praktične uporabnosti znanstvenih metod, ki jih razvijamo. Naše znanstveno delo se objavlja tako v tujih kot domačih znanstvenih revijah, poleg tega pa skušamo čim bolj sodelovati na znanstvenih in strokovnih konferencah po svetu.